Επικαιρότητα

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «ψηλός», ο «φουσκωτός» και ο «καρατέκα» – Στοχοποιούσαν αστυνομικούς

Με ποσοστά πληρώνονταν σε πολλές από τις περιπτώσεις των κατά παραγγελία ξυλοδαρμών μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνέλαβαν οι αξιωματικοί του εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στη δικογραφία περιγράφονται δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες έφτασαν στο σημείο από τον άγριο ξυλοδαρμό να στείλουν στο νοσοκομείο τα θύματά τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν έμπορο αυτοκινήτων όπου για ένα χρέος 15.000 ευρώ οι μπράβοι τον ξυλοκόπησαν στέλνοντάς τον στην εντατική, ενώ σύμφωνα με πληφορορίες υπάρχει και η περίπτωση όπου ένας ιδιώτης βρισκόταν σε διένεξη με άλλο άτομο για ένα πανάκριβο ιδιωτικό σκάφος που έφτανε τα 500.000 ευρώ και ο οποίος επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα μέλη της συμμορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σπείρα των μπράβων έφτανε πάντα στα καταστήματα με στρατιωτικό βηματισμό, ήταν όλοι τους ντυμένοι με μαύρα ρούχα, ενώ φρόντιζαν να αλλοιώνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, έχουν διαπιστώσει τα μέλη της συμμορίας να χρησιμοποιούν μεταξύ τους κωδικά ονόματα όπως «ο ψηλός», «ο φουσκωτός» ή «ο καρατέκα».

Την ίδια ώρα προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι στις συνομιλίες τους φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έφταναν ως τα άκρα σε περίπτωση που θα έκαναν οποιαδήποτε κίνηση για να τους συλλάβουν.

Χαρακτηριστικά, στη δικογραφία περιλαμβάνεται συνομιλία στην οποία ένα από τα άτομα αναφέρει καθώς έχει την υποψία ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον κρατήσει μακριά από την κόρη του και ότι θα το κάνει προσωπικό και μετά οικογενειακό» και συνεχίζοντας ανέφερε ότι «θα το κάνει οικογενειακό και βεντέτα αν του στερήσουν την κόρη του με μαγειρέματα».

Στις περισσότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμών άφηναν τα θύματά τους σε μια λίμνη αίματος με χαρακτηριστική την περιγραφή ενός από τα θύματά τους: «Μπήκαν μέσα στο μαγαζί και οι τρεις από αυτούς ήρθαν κατευθείαν και άρχισαν να με χτυπάνε με γροθιές. Έπεσα κάτω για να καλυφτώ και συνέχισαν να με χτυπάνε. Πρέπει να έφαγα καμιά δεκαριά μπουνιές και μερικές κλωτσιές. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι γνώριζαν πώς να χτυπάνε και όλα τους τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα. Τα περισσότερα χτυπήματά μου ήταν στο κεφάλι και τα μάτια.

Τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά καθώς ο φόβος κυριαρχούσε, ενώ σε μία περίπτωση ανώνυμα ένα από τα θύματα της συμμορίας είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα τα ξημερώματα ήμουν στο κατάστημα (…) στη Βουλιαγμένη. Σε κάποια φάση έγινε μία μανούρα τότε ήρθε ένας φουσκωτός και φώναζε ”βγάλτε τον σκασμό μην σας σπάσω τα μούτρα”, ήταν ο μπράβος του μαγαζιού».

Σε άλλη περίπτωση υπό το κράτος του φόβου, ανώνυμα άλλο πρόσωπο επικοινώνησε και πάλι με το Εκβιαστών και ανέφερε: «Προχθές έσκασαν μύτη κάτι φουσκωτοί ξαφνικά στο κατάστημα (…) μίλησαν με κάποιον από το μαγαζί και έφυγαν μετά από κανένα δεκάλεπτο».

Όταν μάλιστα κάποια στιγμή υποψιάστηκαν μέλη της σπείρας ότι η σύλληψή τους μπορεί να είναι πολύ κοντά, καθώς πλέον οι αστυνομικοί του Εκβιαστών είχαν γίνει σκιά τους, εμας από αυοτύς α ναδφ΄ςρεςι σε τηλεγφωνοιή επικοινωνία: «Δεν ξέρω τι έχουνε, μπορεί να έχουν πέντε πλημμελήματα, δύο ξυλοδαρμούς. Αλλά άμα μας πιάσουνε δέκα νοματαίους μαζεμένους πάει εγκληματική οργάνωση μπροστά. Με κατάλαβες;».

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με βαριές κατηφοριές και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock