Κόσμος

Πολιτική κρίση στο Περού: Eπικυρώνεται από το Ανώτατο Δικαστήριο η φυλάκιση Καστίγιο

Παραμένει φυλακισμένος για 18 μήνες ο περουβιανός πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορείται για «στάση» και «συνωμοσία», σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το τμήμα εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Ο 53χρονος πρώην αρχηγός του κράτους, άλλοτε εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής ηγέτης της επαρχίας, παύθηκε από το Κογκρέσο και συνελήφθη την 7η Δεκεμβρίου, μετά την προσπάθειά του να διαλύσει το κοινοβούλιο, που χαρακτηρίστηκε απόπειρα πραξικοπήματος από τους πολιτικούς αντιπάλους του και την πρώην αντιπρόεδρό του Ντίνα Μπολουάρτε, η οποία τον διαδέχθηκε στο αξίωμα την ίδια ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η παύση και η σύλληψή του πυροδότησαν μαζικές διαδηλώσεις και αιματηρές ταραχές, με τη νέα κυβέρνηση να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να βγάζει τον στρατό στους δρόμους. Επισήμως, οι αρχές κάνουν λόγο για 22 νεκρούς, ενώ διαδηλωτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες πηγές μιλούν για περισσότερο από 30 θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock