Απολύθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου ηλεκτροδότησης στο Τέξας για το πολυήμερο μπλακάουτ

Την καθαίρεση του διευθύνοντος συμβούλου του, του Μπιλ Μάγκνες, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης της πολιτείας Τέξας, καθώς ο σάλος δεν έχει ακόμη κοπάσει μετά το μπλακάουτ εν μέσω του κύματος κακοκαιρίας που άφησε εκατομμύρια Τεξανούς χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και τρεχούμενο νερό για ημέρες.

Η απομάκρυνσή του ακολούθησε τη θύελλα επικρίσεων από τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου για το πώς χειρίστηκε την κρίση ο διαχειριστής, το Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), ωθώντας έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρισμού της πολιτείας να κηρύξει πτώχευση και αρκετούς ακόμη να κοντέψουν να χρεοκοπήσουν.

Το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την ασυνήθιστη σε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα πολιτεία του αμερικανικού νότου στα μέσα Φεβρουαρίου έθεσε προσωρινά εκτός λειτουργίας τα μισά από τα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια. Υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης που έπληξαν ως και 4 εκατ. πολίτες, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και οι τιμές του ρεύματος να απογειωθούν, φθάνοντας ακόμη και στο δεκαπλάσιο του φυσιολογικού επιπέδου για την εποχή.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση