ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ. ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ “ΖΕΜΑΤΑΕΙ”. ΕΝΑ ΜΠΑΟΥΛΟ ΚΙΝΗΤΑ Ο ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ, ΕΒΑΖΑΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ KAI TOYΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ”. ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ


Στις 30 σελίδες του εγγράφου των αστυνομικών αρχών αναφέρεται ο τρόπος που δρούσε ο γνωστός παρουσιαστής που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τρία άτομα που φέρεται να είναι συνεργοί του.

 

«Καταπέλτης» είναι το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Μένιο Φουρθιώτη το οποίος αναφέρει ότι ο γνωστός παρουσιαστής που αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 9 πλημμελήματα «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και ότι είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Μάλιστα στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρονται οι συνομιλίες που είχε με τους φερόμενους συνεργούς του πέντε ώρες πριν την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, όταν ο Φουρθιώτης κάλεσε έναν από τους συγκατηγορούμενούς του στο τηλέφωνο και αφού το έκλεισε, κάλεσε τον άλλον. Μια ημέρα μετά ο Φουρθιώτης έστειλε γραπτά μηνύματα στον φερόμενο συνεργό του, στο οποίο έγραφε: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του Φουρθιώτη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας τις οποίες οι ίδιοι αρνούνται σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Κωνσταντίνο Γώγο και υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο «από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Νέας Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ» και «από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος και οι άλλοι τρεις έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο

Δείτε τα αποσπάσματα από το διαβιβαστικό της ασφάλειας Αττικής που τον στέλνουν στα κάτεργα.

 

12345678910

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση