888 Αποφασίζει για την δόση των 6,7 δισ. ευρώ ο ESM | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αποφασίζει για την δόση των 6,7 δισ. ευρώ ο ESM

Αποφασίζει για την δόση των 6,7 δισ. ευρώ ο ESM

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να αποφασίσει την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ και την εκταμίευση των 5,7 δισ. εξ αυτών.

Η υποδόση των 5,7 δισ. θα φθάσει στα ελληνικά ταμεία πριν από τις 15 Απριλίου και θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και για «μαξιλάρι» ρευστότητας. Το υπόλοιπο 1 δισ. της τέταρτης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και μπορεί να εκταμιευθεί σε μία ή περισσότερες περαιτέρω εκταμιεύσεις από την 1η Μαΐου 2018 και μετά.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα εξετάσει την έγκριση της τροποποίησης της δανειακής συμφωνίας του ESM με την Ελλάδα, η οποία συνομολογήθηκε το 2015. Η προτεινόμενη τροποποίηση προβλέπει, ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα καταστεί συμβαλλόμενο μέρος της δανειακής συμφωνίας και θα αναλάβει διάφορες υποχρεώσεις στο πλαίσιο αυτής, όπως προβλέπεται από την αρχή του προγράμματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΟΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ESM, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, 6.7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις για προσλήψεις σε δήμους και φορείς (έγγραφο)

Θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα μεσω ΑΣΕΠ που είναι ανοικτές για αιτήσεις μπορείτε να δείτε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *