Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στους Βουλιαράτες προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. 

Το χωριό έχει γεμίσει ελληνικές σημαίες και η σορός του είναι από χθες το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι, σύμφωνα με τις παραδόσεις. Το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ήδη σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. 

Οι απειλές και οι εκφοβισμοί δεν φοβίζουντους Έλληνες, που ετοιμάζονται να αποτίσουν φόρο τιμής στον σύγχρονα εθνομάρτυρα.

Το κλίμα στους Βουλιαράτες είναι τεταμένο. Από το πρωί βρίσκονται σε ισχύ έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς περίπου 2000 Ελληνες έφτασαν στην περιοχή για την κηδεία.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ήταν εξονυχιστικοί και μάλιστα σε πολλούς ταξιδιώτες απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία, επειδή είχαν μαζί τους πανό ή σημαίες και άλλα σύμβολα.

Στο μνήμα που ήδη έχει ετοιμαστεί βρίσκεται μέσα μια ελληνική σημαία για να «αγκαλιάσει» τον 35χρονο ομογενή στο τελευταίο του ταξίδι ενώ η ελληνική σημαία είναι χαραγμένη και πάνω στην ταφόπλακα μπροστά στο μνήμα.

Την ίδια ώρα μέλη της μειονότητας σχημάτισαν στο βουνό πάνω από τους Βουλιαράτες με πέτρες τη λέξη «ήρωας» ενώ στο νεκροταφείο φτάνουν στεφάνια συλλόγων βορειοηπειρωτών από όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Κατσίφα, έδιωξαν αμμέσως Αλβανικά ΜΜΕ από το σπίτι του ήρωα της Β. Ηπείρου.

Ξεχειλίζει η οργή από τον Ελληνισμού της Β. Ήπείρου κατά των Αλβανικών Αρχών όπως είναι λογικό.

Δείτε βίντεο:

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο, πατώντας την ένδειξη με τα γράμματα του youtube. 

Δείτε εικόνες:

πηγη