Από τα Μπαρμπέιντος, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Βερόνα και το Κονέκτικατ… στη Θεσσαλονίκη για σπουδές

Εν μέσω πανδημίας ο Μαζ, ο Νικ, ο Λίο και ο Νίκολας, προερχόμενοι από διάφορα σημεία του πλανήτη, επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσουν, αλλά και για να περάσουν την πρωτόγνωρη περίοδο της καραντίνας.

Γνώριζαν ελάχιστα για την πόλη και την Ελλάδα γενικότερα, κι όμως, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζουν την επιθυμία να ζήσουν εδώ, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα, για αρκετά χρόνια ακόμη! Ο συνδυασμός Ανατολής και Δύσης, οι άνθρωποι, αλλά και το εξαιρετικό, όπως τονίζουν, επίπεδο σπουδών είναι αυτά που πρωτίστως τους κέρδισαν τους έξι μήνες που βρίσκονται στη χώρα.

Φοιτητές των αγγλόφωνων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στα τμήματα Δημοσιογραφίας και Κινηματογράφου του ΑΠΘ, ο Μαζ από τα Μπαρμπέιντος, ο Νικ από το Γιοχάνεσμπουργκ, ο Λίο από τη Βερόνα και ο Νίκολας από το Κονέκτικατ, θα μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθούν τα διαδικτυακά τους μαθήματα από τις πατρίδες τους. Η Θεσσαλονίκη όμως -στην οποία έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανάμεσα στα lockdown- τους «κράτησε» εδώ.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση