Αρμένιοι στρατιώτες αιχμάλωτοι του Αζερμπαϊτζάν – Άμεση απελευθέρωση ζητούν οι ΗΠΑ


Στο «κόκκινο» εκ νέου η ένταση στα σύνορα Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν, όπου έξι στρατιώτες από το Γερεβάν αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται από τα στρατεύματα του Μπακού. Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιδείνωση της κατάστασης, ζητώντας την απελευθέρωση των Αρμένιων στρατιωτών.

«Καλούμε τις δύο πλευρές να επιλύσουν κατεπειγόντως και ειρηνικά την κατάσταση. Συνεχίζουμε επίσης να καλούμε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει όλους τους αιχμαλώτους πολέμου και τους άλλους κρατουμένους και υπενθυμίζουμε στο Αζερμπαϊτζάν ότι έχει υποχρέωση να μεταχειρίζεται ανθρωπιστικά όλους τους κρατούμενους, με βάση το ισχύον, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον προσέθεσε ότι θεωρεί «προκλητική και ανωφελή» κάθε κίνηση στην μη καθορισμένη μεθοριακή ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καλέσει ήδη όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν προ της 11ης Μαΐου, δηλαδή πριν ξεσπάσει η νέα κρίση.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση