Κόσμος

Αρνείται η Πολωνία να πληρώσει το πρόστιμο της ΕΕ για παραβίαση του Κράτους Δικαίου

Εν μέσω του «ανοιχτού πολέμου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Κράτος Δικαίου, η Πολωνία δηλώνει, διά του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι δεν οφείλει να καταβάλει το πρόστιμο -ύψους ενός εκατ. ευρώ ημερησίως- που της επέβαλε το Δικαστήριο της ΕΕ εξαιτίας της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος και την απόφασή της να μην κλείσει ένα ορυχείο λιγνίτη.

«Είτε πρόκειται για τις παράνομες κυρώσεις που αφορούν το [ορυχείο] Τούροφ, είτε στην περίπτωση των κυρώσεων για τις αλλαγές στο δικαστικό σύστημα, η Πολωνία δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να πληρώσει ούτε ένα ζλότι» δήλωσε ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο στους δημοσιογράφους.

Το Δικαστήριο της ΕΕ καταδίκασε χθες, Τετάρτη, την Πολωνία σε πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα επειδή αγνόησε την απόφαση της 14ης Ιουλίου, με την οποία κλήθηκε να αναστείλει άμεσα τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας που αφορούν τους τομείς δικαιοδοσίας του Πειθαρχικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock