«Ασπίδα» προστασίας για τον Τουρισμό ο εμβολιασμός – «Καμπανάκι» για τοπικά lockdown


Η μείωση στον αριθμό των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, αποτελεί μια από τις θετικές ενδείξεις για την τάση αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα. Δεν είναι ωστόσο, ο μοναδικός δείκτης που παρακολουθούν κυβέρνηση και ειδικοί. Αντίθετα, υπάρχει προβληματισμός για το αυξημένο ιικό φορτίο που εξακολουθεί να εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές. Εν μέσω, δε, τουριστικής περιόδου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η παρατηρούμενη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Οι προειδοποιήσεις είναι σαφείς: η άρση των μέτρων του lockdown δεν σημαίνει ότι η πανδημία τελείωσε και τα μέτρα αυτοπροστασίας έναντι του ιού θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, καθώς ένα πισωγύρισμα θα ήταν καταστροφικό, ειδικά μέσα στην θερινή περίοδο που έχει βάλει «μπροστά τις μηχανές» η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ο Τουρισμός.

Ειδικότερα, προβληματισμό προκαλεί η ανίχνευση κορωνοϊού στα λύματα την εβδομάδα 10-16 Μαΐου, καθώς σε μόλις 3 από τις 11 συνολικά παρακολουθούμενες περιοχές της χώρας εμφανίστηκε ουσιαστική υποχώρηση της επιδημίας. Στις υπόλοιπες 7 το ιικό φορτίο είτε εμφάνισε σταθερή είτε ανοδική πορεία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση