888 Ασύλληπτη πρόκληση – Κιλιτσντάρογλου σε Καμμένο: «Θα έρθω να τα πάρω όλα τα νησιά» – Πήραν μπρος οι μηχανές αποβατικών | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ασύλληπτη πρόκληση – Κιλιτσντάρογλου σε Καμμένο: «Θα έρθω να τα πάρω όλα τα νησιά» – Πήραν μπρος οι μηχανές αποβατικών

Ασύλληπτη πρόκληση – Κιλιτσντάρογλου σε Καμμένο: «Θα έρθω να τα πάρω όλα τα νησιά» – Πήραν μπρος οι μηχανές αποβατικών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΠΛΟΙΑ

Ακόμα δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι Τούρκοι την δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα είχε πει μεταξύ άλλων «μολών λαβέ», αναφερόμενος στις τουρκικές διεκδικήσεις για τα νησιά του Αιγαίου.

Μετά τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος είχε προκαλέσει λέγοντας «όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν», αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά, την «σκυτάλη» πήρε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου,

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επικρίνοντας στη συνέχεια και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είπε, «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

Ταυτόχρονα, αυξάνεται και πληθύνεται συνεχώς ο τουρκικός στόλος αποβατικών πλοίων ενδεικτικό των προθέσεων των νεο-οθωμανών για το Αιγαίο και την Κύπρο μαζί με τα άνομα σχέδια τους .

Έτοιμο και το δεύτερο μεγάλο τουρκικό αποβατικό (LST) με το όνομα TCG Bayraktar, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων θαλάσσιων δοκιμών ενώ ο Τούρκος ηγέτης της αντιπολίτευσης απειλεί να μας πάρει πίσω …τα 18 νησιά που έχουμε καταλάβει ως Ελλάδα .

Άσχετα με αυτούς τους τουρκικούς λεονταρισμούς οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς τον αποβατικό τους στόλο ελέω ενδεχόμενων εξελίξεων από το καλοκαίρι και μετά στην περιοχή του Αιγαίου με την ταχεία ναυπήγηση και του δεύτερου αποβατικού πλοίου κλάσεως Bayraktar, με το όνομα Sancaktar, το οποίο είναι ήδη έτοιμο , κάνοντας πλέον φανερές τις προθέσεις τους στην περιοχή μας .

Επίσημα φέρονται να διεκδικούν 18 νησιά και πολλές νησίδες και όλα δείχνουν ότι κινούνται πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση του σχεδίου τους έχοντας πάρει φόρα από τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Συρία.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα σύγχρονα συστήματα μάχης του τουρκικού αποβατικού πλοίου κατασκευάστηκαν από την κρατική εταιρεία Havelsan.

Πρόκειται για τα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης μάχης, με την διαδικασία λήψης εγγύησης και προσωρινής παραλαβής οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο αποβατικό σκάφος κλάσεως Bayraktar θα μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, 40 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες ή 20 άρματα μάχης .

Το αποβατικό πλοίο θα πέσει στο νερό σύντομα σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο και μετά τις θαλάσσιες δοκιμές θα παραδοθεί επίσημα στο τουρκικό Ναυτικό.

Τα αποβατικά πλοία αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους αισθητήρες και όπλα στο πλαίσιο του σχεδίου ενώ διαθέτουν σύστημα μάχης (SYS) σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Havelsan.

Το μήκος του είναι 139 μέτρα , το πλάτος 19,60 μέτρα και είναι χωρητικότητας 7254 τόνων , Μεταφέρει 200 tόνους φορτίου , αρκετά άρματα μάχης ( περίπου 20) , τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα θωρακισμένα οχήματα .

Διαθέτει αυτονομία για 30 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί να διανύσει πάνω από 5.000 ναυτικά μίλια.

Περιλαμβάνει ως πλήρωμα: 12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες, ενώ ο οπλισμός του αποτελείται από 2 πυροβόλα Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, και 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.

Διαθέτει επίσης ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (το οποίο δεν είναι κάτι συνηθισμένο για ένα αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ κα.

Με την ολοκλήρωση του τουρκικού προγράμματος ο τουρκικός αποβατικός στόλος θα αποτελείται από:

  • 1 πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων (το L-400 «Anadolu»).
  • 1 αρματαγωγό NL-125 «Osman Gazi».
  • H ναυπήγηση του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1990 και παραδόθηκε τον Ιούλιο του 1994. Αρχικά υπήρχε η πρόθεση να ναυπηγηθεί και δεύτερο πλοίο του τύπου, αλλά τελικά το σχέδιο ακυρώθηκε. Έχει εκτόπισμα 3.773 τόνους (με πλήρη φόρτο) και μπορεί να μεταφέρει έως 900 στρατιώτες και τέσσερις αποβατικές ακάτους ή 15 άρματα μάχης. Επίσης, έχει δυνατότητες ναρκοθέτησης.
  • 2 αρματαγωγά κλάσης «Bayraktar» (το ομώνυμο L-402 «Bayraktar» και το L-403 «Sancaktar». Με την ένταξη τους σε υπηρεσία θα αντικαταστήσουν τα δύο αρματαγωγά κλάσης «Sarucabey», τα οποία ναυπηγήθηκαν την περίοδο 1981-1984 (το NL-123 «Sarucabey») και την περίοδο 1984-1987 (το NL-124 «Karamurselbey») αντίστοιχα. Τα πλοία κλάσης «Sarucabey» μπορούν να μεταφέρουν έως 600 στρατιώτες και δύο αποβατικές ακάτους ή 11 άρματα μάχης, ενώ έχουν και δυνατότητα ναρκοθέτησης.
  • 12 αποβατικές ακάτους κλάσης «Edic». Αγοράστηκαν από τη Γαλλία το 1965 και ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία την περίοδο 1966-1973. Έχουν εκτόπισμα 600 τόνους (σε πλήρη φόρτο) και μπορούν να μεταφέρουν 100 στρατιώτες ή 5 άρματα μάχης.
  • 16 αποβατικές ακάτους κλάσης C-302. Μπορούν να μεταφέρουν έως 140 στρατιώτες ή 60 τόνους φορτίο.

Όλα αυτά οι Τούρκοι δεν τα ετοιμάζουν για… βόλτες…στο Αιγαίο …υπάρχει λόγος και σκοπός και αφορά τα ελληνικά νησιά, αλλά απέναντι τους έχουν το ελληνικό ένδοξο πολεμικό ναυτικό το οποίο τρέμουν στην κυριολεξία…ειδικά λόγω ιστορίας.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΓΟ – “ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ΕΙΠΕ – “ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ”..(ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ “Βόμβες” εξαπέλυσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *