888 Αυγενάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις

Αυγενάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις

«Το έχει περιγράψει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μόνο 11 λέξεις: “Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση στο Ηράκλειο με θέμα: «Πρόταση ΝΔ: Αναγκαία η μείωση της φορολογίας για την επιβίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», στο νομό Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, «δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία εφάρμοσε τόσο καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία, που έχουν οδηγήσει όλους εσάς, όλους εμάς σε μια οικονομική παράλυση, σε μια στασιμότητα, σε μια εξαθλίωση».

«Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ; Θα θυμούνται τέσσερα πράγματα τα οποία θέλω να θυμάστε και εσείς. Σας τα λέω συνοπτικά. Τα ψέματα και την εξαπάτηση. Το πώς έταζε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα αυξήσει τις συντάξεις και θα μπορέσει με κάποιο μαγικό τρόπο να σας κάνει όλους πλουσιότερους. Σας εξαπάτησε και σας κορόιδεψε. Να θυμάστε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και με ένα άρθρο, τον οποίο ήρθε να τον αυξήσει και να σας επιβαρύνει και άλλο με φόρους τους οποίους δεν αντέχετε. Οι πολίτες θα θυμούνται τους φόρους, το γεγονός ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Το γεγονός ότι πήρε από τους παραγωγικούς Έλληνες πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόντουσαν και τους οποίους τιμώρησε με την πολιτική του. Θα θυμούνται τη συμφωνία των Πρεσπών και τα αισθήματα απογοήτευσης, προδοσίας, ταπείνωσης τα οποία αισθάνθηκαν οι Έλληνες. Θα θυμούνται όμως και τον διχασμό και το δηλητήριο με το οποίο δυστυχώς μπόλιασε την πολιτική ζωή του τόπου. Ένα δηλητήριο και ένας διχασμός ο οποίος δυστυχώς, φίλες και φίλοι, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Θα θυμούνται έναν κύριο Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί και σήμερα ακόμα να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό μιλάμε για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», σχολίασε ακόμα.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως είναι ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, και περιγράφεται ως εξής: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

«Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε πλούτο, θα φέρουμε πίσω το επιστημονικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, θα ζωντανέψουμε την οικονομία, θα αναζωογονήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα», εξήγησε, συνεχίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Φόροι από τη μία, δουλειές από την άλλη. Μόνο έτσι θα μπορέσει και πάλι να πάρει μπροστά η οικονομία».

Χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο πρώτο κιόλας μήνα της νέας διακυβέρνησης, να μειώσουμε τους φόρους, να ελαφρύνουμε την μικρό-μεσαία επιχείρηση, να ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη».

Υπογράμμισε εξάλλου πως η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. «Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση οικονομικής και πνευματικής προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Και όπως γνωρίζετε, μιλάμε και για ασφάλεια στο κράτος και τους οικονομικούς θεσμούς. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε μια χώρα που κάθε τρεις και λίγο δημιουργεί κλίμα ρήξης με οικονομικούς παράγοντες για λόγους εντυπωσιασμού. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε ένα κράτος που δεν έχει συνέχεια, που σήμερα ισχύει ένας νόμος και αύριο ένας άλλος. Άρα μιλάμε και για ασφάλεια δικαίου, και για ασφαλές πολιτικό περιβάλλον. Και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξασφαλίσει», σημείωσε.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Μία ακόμα επιτυχία της ΝΔ: Λουκέτο ante portas για 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Καθημερινά πλέον …