888 Αυγενάκης: Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους νέους από τις μάστιγες της εποχής | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης: Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους νέους από τις μάστιγες της εποχής

Αυγενάκης: Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους νέους από τις μάστιγες της εποχής

«Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις μάστιγες της εποχής», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση για τα τροχαία, τις εξαρτήσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, που διεξήχθη στη Νέα Αλικαρνασσό του δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Όπως επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης, η κατανάλωση αλκοόλ είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας, το ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων που οφείλονται σε μέθη ξεπερνάει το 20% κάθε χρόνο.

«Τα στοιχεία δείχνουν την κακή νοοτροπία που υπάρχει, την αποδοχή δυστυχώς από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ότι πιθανόν, όπως φαίνεται, η χρήση πολλές φορές ξεκινάει μέσα από την οικογένεια ανοίγοντας ουσιαστικά με την αποδοχή των γονέων έναν δρόμο που είναι πολύ σκοτεινός», δήλωσε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. «Εφαρμόζουμε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, στο θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, που εξήγησε ότι στόχος της ΝΔ είναι η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς, με ενημέρωση και διάλογο στο σχολείο, στο σπίτι. Ακόμη στόχος είναι η συστηματική ενημέρωση και ενθάρρυνση των πολιτών ώστε να ασκούνται περισσότερο, να διακόψουν το κάπνισμα, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ, να μην γίνεται κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες. Ακόμη η ΝΔ στοχεύει στη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις συνέπειες των υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών και τη διασύνδεσή τους με νοσήματα και ειδικά προγράμματα στα σχολεία, για παιδιά και γονείς, που αφορούν την διατροφή, τον εθισμό, την κατανάλωση αλκοόλ, κλπ».

Αναφορικά με τα ναρκωτικά, τόνισε πως χρειάζεται ένα ευσυνείδητο και υπεύθυνο πρόγραμμα δράσης και παρουσίασε τους βασικούς άξονες δράσης του προγράμματος της ΝΔ, που περιλαμβάνουν:

– Έμφαση στις πολιτικές πρόληψης και την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών στα σχολεία για τα ναρκωτικά.

– Διατύπωση σχεδίου με το οποίο οι απεξαρτημένοι πρώην χρήστες μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας χωρίς να αντιμετωπίζουν το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

– Πιο ενεργή στήριξη από την πολιτεία όσων προσπαθούν να απεξαρτηθούν και τα καταφέρνουν. Απαιτείται μεγάλη ψυχική δύναμη για να ολοκληρώσει κανείς προγράμματα απεξάρτησης.

«Χρειάζεται μία ολιστική παρέμβαση, ένα εθνικό πλαίσιο, για το οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι- η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ιατρική κοινότητα, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, η εκκλησία, η οικογένεια, οι κοινωνικοί φορείς», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Παππάς: Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών …