888 Αυξάνεται η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ: Εκτέθηκαν οι θέσεις της πολεμικής συνοδείας «Γιαβούζ» & «Πορθητή» – Δείτε δορυφορικές εικόνες | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αυξάνεται η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ: Εκτέθηκαν οι θέσεις της πολεμικής συνοδείας «Γιαβούζ» & «Πορθητή» – Δείτε δορυφορικές εικόνες

Αυξάνεται η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ: Εκτέθηκαν οι θέσεις της πολεμικής συνοδείας «Γιαβούζ» & «Πορθητή» – Δείτε δορυφορικές εικόνες

Αυξάνεται σταθερά η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ από τις παράνομες δράσεις των τουρκικών δυνάμεων και γεωτρυπάνων. Τα τουρκικά σκάφη συνοδεύονται από πολεμικά πλοία του ναυτικού της Τουρκίας, των οποίων η θέση εκτέθηκε με τη διαρροή δορυφορικών εικόνων.

Η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας σε εδάφη ελληνοκυπριακού ενδιαφέροντος αποτελεί μια νέα εισβολή και προοίμιο αυξημένης έντασης το επόμενο διάστημα. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απωθήσουν άμεσα την τουρκική παρουσία από την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η δημιουργία τετελεσμένων και η απώλεια εδάφους και ενεργειακού πλούτου πλησιάζει επικίνδυνα.

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανατολική Μεσόγειο έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα πολιτικών αναλυτών αλλά και ειδικών αναλυτών, οι οποίο μέσω δορυφόρων καταγράφουν τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Μετά τις «αποκαλύψεις» για την εναλλαγή «προστασίας» του «Πορθητή» από φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ο λογαριασμός δορυφορικών αναλύσεων «Image Intl» δημοσίευσε νέες εικόνες όπου δείχνουν τόσο τις θέσεις των τουρκικών πλοίων Γιαβούζ και «Πορθητή» όσο και την δύναμη που έχει αναπτύξει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Ειδικότερα στην πρώτη φωτογραφία διαφαίνονται τα δύο τουρκικά πλοία για γεωτρήσεις, με τις συντεταγμένες των θέσεων στις οποίες βρίσκονται, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και παραστατικός χάρτης όπου δια;κρίνονται τα «τεμάχια» στην κυπριακή ΑΟΖ με τις αντίστοιχες εταιρείες στις οποίες έχουν ανατεθεί.

Στην δεύτερη δορυφορική εικόνα διακρίνονται οι δυνάμεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού για να «συνοδεύουν» τα δύο πλοία, το οποίο έχει αναπτύξει φρεγάτες κλάσης «Barbaros, καθώς επίσης και ΤΠΚ κλάσης «Kilic» ενώ εμφανίστηκε και περιπολικό του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, σε λήψεις που τραβήχτηκαν στις 20 και 22 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως τα τουρκικά γεωτρύπανα πλέον δεν έχουν στο πλευρό τους πλοία υποστήριξης, καθώς οι ξένες εταιρίες, κυρίως οι ευρωπαϊκές, έχουν αποσυρθεί και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιχειρηθεί η οποιαδήποτε γεώτρηση.

Και αυτό διότι. τα πλοία υποστήριξης μπορούσαν να προσφέρουν στα δύο γεωτρύπανα υλικά και προμήθειες για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών στο πλαίσιο γεωτρήσεων.

ImageSat Intl.@ImageSatIntl

continues to seek in the EEZ territory of Cyprus. A second drill ship, the ««, was observed, this time on the other side relative to the first ship, the ««. Both ships aren’t close to the search blocks officially launched by .

View image on Twitter
46 people are talking about this

ImageSat Intl.@ImageSatIntl

continues to seek in the EEZ territory of Cyprus. A second drill ship, the ««, was observed, this time on the other side relative to the first ship, the ««. Both ships aren’t close to the search blocks officially launched by .

View image on Twitter

ImageSat Intl.@ImageSatIntl

Both drill ships, «» and ««, are accompanied by the .

Δείτε επίσης

Ο θάνατός ΣΟΥ, η ζωή ΤΟΥΣ ! Η εταιρεία που με χρηματοδότηση του Bill Gates σχεδιάζει να «πλημμυρίσει» την αγορά με εμβόλια κατά του Covid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπερνώντας τις 1δισ. δόσεις παγκοσμίως μέσα στο 2021. Η Novavax Inc. ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ξεκίνησε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *