Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αυξάνεται στα 350 ευρώ το επίδομα ανεργίας των ναυτικών (νομοσχέδιο)

Αυξάνεται στα 350 ευρώ το επίδομα ανεργίας των ναυτικών (νομοσχέδιο)

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών στα 350 ευρώ και τη διεύρυνση των δικαιούχων μελών των οικογενειών τους που εμπίπτουν στην προστασία του Οίκου Ναύτου και, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 112 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον τίτλο: «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα το μηνιαίο επίδομα ανεργίας που χορηγείται από τον Οίκο Ναύτου στους δικαιούχους του ναυτικούς έγγαμους, άγαμους και διαζευγμένους με ή χωρίς τέκνα, επανακαθορίζεται στα 350 ευρώ έναντι 235 έως 294 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα. Διευκρινίζεται, δε, ότι το εν λόγω ποσό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Ως προς τους δικαιούχους που έχουν δικαίωμα παροχής προστασίας από τον Οίκο Ναύτου, ο κύκλος διευρύνεται και ως μέλη οικογένειας ναυτικού λογίζονται πλέον και τα τέκνα:

– έως τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας τους εφόσον είναι άνεργα και με αναπηρία

– ανεξαρτήτως ηλικίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

– που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους και σπουδάζουν σε ελληνικά ή ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα & εάν συνεχίζουν τις σπουδές τους για 2 έτη μετά τη λήξη των σπουδών τους, εφόσον είναι άνεργα, αλλά όχι πέραν του 26ου ηλικίας τους.

Αποσαφηνίζεται, δε, πως ως τέκνα για την παροχή προστασίας λογίζονται και οι πρόγονοι υπό την προϋπόθεση ότι δεν προστατεύονται από άλλο δημόσιο φορέα στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι από τον φυσικό γονέα.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Θεοδωρικάκος: 12.500 νέες προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις, πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη