Επικαιρότητα

Αυξήσεις τιμών: Ποιες κινήσεις γίνονται για να κλείσει η «ψαλίδα» της ακρίβειας

Η ενεργειακή κρίση έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, το οποίο κυμαίνεται σε επίπεδα – ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το οικιακό τιμολόγιο μεγάλου προμηθευτή στην Αττική διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στα 0,05401 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0155 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020 όταν οι τιμές είχαν πέσει στο ναδίρ λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και 0,02995 τον φετινό Μάιο, στη λήξη της περιόδου θέρμανσης.

Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης που κόστιζε πέρυσι τον Οκτώβριο -σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης- περί τα 0,8 ευρώ το λίτρο, αυξήθηκε τον Απρίλιο κοντά στο 1 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου κυμαίνεται στο 1,1 ευρώ το λίτρο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock