Αυστηροποίηση μέτρων στις κατασκηνώσεις και εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια για να συγκρατηθεί το κύμα


Η ανάγκη αυστηρών ελέγχων στις ακτοπλοϊκές μεταφορές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα νησιά καθώς και αυστηροποίησης των μέτρων που ισχύουν για τις παιδικές κατασκηνώσεις, όπου τον τελευταίο καιρό εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το κυβερνητικό επιτελείο, κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι αυστηροί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει στα λιμάνια από το λιμενικό σώμα κατά την επιβίβαση των ταξιδιωτών για τους καλοκαιρινούς προορισμούς αλλά και στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας στα νησιά, καθώς δεδομένου ότι η μετάλλαξη Δέλτα «φλερτάρει» στενά με τις νεότερες ηλικίες, θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Στο μεταξύ, σήμερα στην απογευματινή σύσκεψη των επιδημιολόγων, αναμένεται να συζητηθεί η αυστηροποίηση μέτρων στις κατασκηνώσεις. Όπως εκτιμάται, η είσοδος των παιδιών και των εργαζομένων σε αυτές θα γίνεται πλέον με PCR ή Rapid τεστ και όχι με self τεστ όπως γίνεται έως σήμερα, ενώ τακτικοί έλεγχοι θα γίνονται και κατά την παραμονή σε αυτές.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση