ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου: Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ η επανακατάθεση της τροπολογίας για τις γυναικοκτονίες

Υποκρισία καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ως προς τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», επισημαίνοντας ότι σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια κατόπιν αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock