888 Αυτά Είναι τα 12 πιο Τοξικά Φρούτα και Λαχανικά | Kontasas
Αρχική / TIPS / Αυτά Είναι τα 12 πιο Τοξικά Φρούτα και Λαχανικά

Αυτά Είναι τα 12 πιο Τοξικά Φρούτα και Λαχανικά

Σίγουρα τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά, όμως αν γνωρίζατε ότι αρκετά από τα συμβατικά τρόφιμα είναι τοξικά, μπορεί και να αλλάζατε άποψη.

Αν δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα, πρέπει να μάθετε ότι πολλές από τις μη-βιολογικές καλλιέργειες ψεκάζονται με χημικές ουσίες που είναι εξίσου θανατηφόρες για τους ανθρώπους όσο και για τα έντομα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει τα φυτοφάρμακα με τον καρκίνο, τη νόσο του Alzheimer  και με αρκετές γενετικές ανωμαλίες. Και να μην αναφέρουμε το κακό που κάνουν στην ισορροπία του οικοσυστήματος. Γι αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζουμε ποια είναι τα πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά, ώστε να επιλέγουμε συνειδητά.

Κάθε χρόνο η Environmental Working Group (EWG) αποκαλύπτει τα πιο τοξικά τρόφιμα, δίνοντας ταυτόχρονα τα εύσημα στις παραγωγές με τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι μη οργανικές φράουλες έχουν το υψηλότερο επίπεδο τοξικότητας, ξεπερνώντας μέχρι και τα μήλα, τα οποία βρισκόντουσαν στην κορυφή της λίστας.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την EWG το 98% από τις συμβατικές φράουλες παρουσίασε ανιχνεύσιμα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Σίγουρα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή, αλλά είναι ακόμα καλύτερο για την υγεία μας αν δεν έχουν μολυνθεί από επικίνδυνες χημικές ουσίες. Δείτε τη λίστα της Environmental Working Group με τα 12 πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά:

 1. Φράουλες
 2. Μήλα
 3. Νεκταρίνια
 4. Ροδάκινα
 5. Σέλινο
 6. Σταφύλια
 7. Κεράσια
 8. Σπανάκι
 9. Ντομάτες
 10. Γλυκιές πιπεριές
 11. Ντοματίνια
 12. Αγγούρια

Διαβάστε τη συνέχεια στο , το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

10 Εύκολες Διακοσμητικές Ιδέες που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας!

Αν είστε έτοιμοι για μια διακοσμητική αλλαγή στο σπίτι σας αλλά τα οικονομικά σας είναι …