Οικονομία

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ

Με μέτρα της «συμφοράς» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να απαντήσει στην οικονομική καταστροφή που προκάλεσε λόγω της πολιτικής που ακολούθησε σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση που έκλεισε τις λιγνιτικές μονάδες στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» βλέπει τις τιμές του ρεύματος να ανεβαίνουν ραγδαία με την Ελλάδα να έχει πλέον το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς μέσα στους τελευταίους μήνες έχει σχεδόν διπλασιαστεί η τιμή της κιλοβατώρας.
Ανύπαρκτη ήταν και η πολιτική της για την αποθεματοποίηση του φυσικού αερίου, καθώς δεν φρόντισε να προμηθευτεί ούτε ένα κιλό φυσικού αερίου, ούτε ένα λίτρο πετρελαίου όταν είχαν καταρρεύσει οι τιμές τους στην αρχή της πανδημίας. Τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου, του οποίου η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη απ’ ότι είναι τώρα. Το ίδιο και για το πετρέλαιο, του οποίου η τιμή πλέον έχει ανεβεί κατά περίπου 30%. Αυτό είναι κάτι που έκαναν όλες οι υπόλοιπες χώρες.

Μόνο και μόνο γι’ αυτή την έλλειψη πολιτικής θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, αφού ήξερε πως μετά το τέλος των lockdown οι τιμές θα αυξηθούν ραγδαία.

Όσον αφορά τα μέτρα… αυτά μάλλον δεν αφορούν κανέναν, καθώς είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, διότι είναι κάτι μικροεπιδόματα τα οποία ελάχιστα θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης λαμβάνονται τα εξής μέτρα μέτρα:

Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και θα φτάσει τα 326 εκατ. Ευρώ.

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης (+36% έως και +68%) για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Επίσης Θα είναι διπλάσια η προσαύξηση (20% αντί 10%) για κάθε παιδί
Οι δράσεις της κυβέρνησης:

1. Κατατέθηκε πρόταση στην ΕΕ για μηχανισμό στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών από την υγειονομική κρίση

2 Συνυπέγραψα δήλωση που προτείνει συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης κρίσης, μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διεύρυσνη της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου

3. Σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την αντιμετώπιση κρίσεων.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock