ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ«αδειάζει» Αποστολάκη για τα περί στήριξης «ανταρτών» της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον στενό συνεργάτη του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελο Αποστολάκη, για τα όσα δήλωσε περί στήριξης των «ανταρτών» της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως όσα είπε ο άλλοτε υπουργός Άμυνας, «είναι προσωπικές απόψεις και εκτός γραμμής».

«Όχι στους γαλάζιους αντάρτες. Ναι στους προοδευτικούς υποψηφίους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε σε εκπομπή του Action 24 αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών «Έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα, τον κύριο Δούκα και από εκεί και μετά, σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε…»

Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια αν θα στηριθχούν οι «αντάρτες» της ΝΔ που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ανέφερε: «Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε…», και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «αυτό αφορά και τους Κωνσταντίνο Μουτζούρη (βόρειο Αιγαίο), Γιώργο Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία), Γιάννη Τρεπεκλή στο Ιόνιο…;», ο εν αποστρατεία ναύαρχος σημείωσε: «Αυτό το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

Ο κ. Αποστολάκης ερωτήθηκε και τρίτη φορά: «θα στηρίξετε τους αντάρτες απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;», για να απαντήσει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω, είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει».

Ο δημοσιογράφος επανήλθε και ρώτησε: «Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι, θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Στο κλείσιμο του θέματος θέλοντας πιθανόν να μην πάει κόντρα σε μία γραμμή που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα είπε: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια, συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί… Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε… Και θα ανακοινωθούν αυτά, θα ανακοινωθούν εγκαίρως».

Δείτε το βίντεο του Action24:

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock