888 Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / VIRAL / Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή

Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή

Τα αυτοκίνητα δεν είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης, αλλά η Hyundai και η Kia Motors προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την άποψη.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού ότι μέσα στο 2019 θα αρχίσουν να εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε επιλεγμένα οχήματά τους.

«Στο μέλλον, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν πολλά διαφορετικά είδη τεχνολογιών παραγωγής ηλεκτρισμού ενσωματωμένα στα οχήματά μας. Η ηλιακή οροφή είναι η πρώτη από αυτές τις τεχνολογίες και σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν θα καταναλώνουν πλέον παθητικά ενέργεια, αλλά θα αρχίσουν να παράγουν ενεργά», δήλωσε ο Jeong-Gil Park, Αντιπρόεδρος του τμήματος Μηχανικών και Σχεδιασμού του ομίλου Hyundai Motor.

Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή

Προσφέροντας στην αγορά οχήματα με ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα. Το ηλιακό πάνελ που θα βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου θα φορτίζει την μπαταρία στα υβριδικά μοντέλα προσφέροντας εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας. Οι εταιρείες ισχυρίζονται πως ο ηλιακός συλλέκτης θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει έως και το 60% της μπαταρίας (σε υβριδικά μοντέλα) ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής.

Πηγή

Δείτε επίσης

Viral η επιγραφή σε τάφο: Έζησα 90 χρόνια – Πέρασα καλά 8 επί Ανδρέα Παπανδρέου – ΦΩΤΟ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Viral έχει …