ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΥΚΟ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ “ΦΥΛΑΕΙ” ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΤΑ WIKILEAKS ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΦΩΤΟ


Ένας ακόμα “πονοκέφαλος” προστέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς τα WikiLeaks έκαναν μια πολύ σημαντική αποκάλυψη. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ο σημερινός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος, την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010, απέστειλε έκθεση για την Τουρκία στην Πρεσβεία της στις Βρυξέλλες….

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα WikiLeaks ο Θάνος Ντόκος έστειλε με προσωπικό mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Συντάκτης της έκθεσης είναι ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης.

Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές για το πως να επιδιώξει η τουρκική ηγεσία τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Το mail που δημοσίευσαν τα wikileaks:

 

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση