888 Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

Μπουκάλια πεταμένα, σκουπίδια, σακουλάκια από σνακ, μπάζα από κατασκευές. Ξερά φύλλα και κλαδιά, κουκουνάρια και πευκοβελόνες ανάμεσα σε θάμνους και χαμηλή βλάστηση, σπέρνουν τον φόβο τι θα συμβεί αν ξεσπάσει μία φωτιά.

Αυτή είναι η εικόνα που περιέγραψε αναγνώστης του newsbeast.gr για ένα δάσος στην Κηφισιά, που μοιάζει παρατημένο, ανάμεσα στις οδούς Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου και Ισμήνης και όσα μας είπε μας έπεισαν να το επισκεφθούμε.

Οι πολυθρόνες και τα παιχνίδια που υπάρχουν στο συγκεκριμένο δάσος μαρτυρούν ότι υπάρχει συχνή ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ σε πολλά σημεία συναντάει κανείς μπολ με τροφή και νερό για τα ζώα. Μέσα στο δάσος δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρούνοι ενώ περιμετρικά του δάσους ο φακός του newsbeast.gr εντόπισε τρεις.

Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

Η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα απαγορεύεται ενώ περιμετρικά υπάρχουν ταμπέλες που γράφουν ότι το σημείο είναι αναδασωτέα περιοχή.

Μια σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά ένα δάσος και όλοι ξέρουμε, έχοντας στο μυαλό μας τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής της 23ης Ιουλίου, πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος.

Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Κηφισιάς σημειώνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει μία πυρκαγιά, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Αυλήτης, μας εξήγησε ότι πρόκειται για το δάσος Κεφαλαρίου και ότι οι δασικές εκτάσεις δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά του Δασαρχείου. «Ο Δήμος απαγορεύεται να μπει σε δασική έκταση, ούτε βελόνα δεν μπορεί να πειράξει» μας λέει ο κ. Αυλήτης τονίζοντας ότι παρόλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσει για τον καθαρισμό του χώρου.

Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

«Η δασική υπηρεσία έχει απογυμνωθεί, δεν έχει ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα, ούτε χρήματα» μας είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και δασοφύλακας στο Δασαρχείο Πεντέλης Γιώργος Παπαδιάς, εξηγώντας μας ότι είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη δασική έκταση και μάλιστα ότι το Δασαρχείο Πεντέλης έχει στείλει πρόσφατα έγγραφο ζητώντας να βοηθήσει ο δήμος Κηφισιάς στον καθαρισμό του δάσους Κεφαλαρίου με εργάτες και μηχανήματα.

Τη ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος κ. Αυλήτης μέσω του newsbeast.gr κάνει έκκληση στους κατοίκους της Κηφισιάς να μην κλαδεύουν τα δέντρα έξω από τα σπίτια τους και στη συνέχεια να πετάνε τα κλαδιά δεξιά και αριστερά ή στα πεζοδρόμια γιατί, όπως τονίζει, πρόκειται για «ατομικές βόμβες».

«Μετά την πυρκαγιά στο Μάτι ο κόσμος φοβάται και κλαδεύει συνεχώς όμως το κλάδεμα εάν δεν γίνεται αποκομιδή είναι «άκυρο” και επικίνδυνο» μας λέει.

Δείτε το δάσος Κεφαλαρίου όπως το κατέγραψε ο φακός του newsbeast.gr:

Αυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της ΚηφισιάςΑυτοψία σε ένα παρατημένο δάσος της Κηφισιάς

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Παίρνει φωτιά ο κώλος όσων τολμούν να κάτσουν. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ – Τηγανίζεις αυγά στα Σιδερένια Παγκάκια στο Σύνταγμα που ΚΑΙΝΕ και δεν κάθεται κανείς. ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΟ που …