Αυτός είναι ο επεξεργαστής που θα έχουν τα κορυφαία smartphones του 2021

Η Qualcomm είναι ο κατασκευαστής επεξεργαστών που προτιμάνε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οι εταιρείες smartphones για τα κορυφαία μοντέλα τους. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση του νέου, κορυφαίου επεξεργαστή για φορητές συσκευές από την Qualcomm θεωρείται ότι ανοίγει ουσιαστικά το «χορό» όσον αφορά τα smartphones της επόμενης χρονιάς.

Ο επεξεργαστής που αναμένεται να δούμε στις «ναυαρχίδες» της επόμενης χρονιάς είναι ο Snapdragon 888 και θα μπορούσε να σημειώσει κανείς ότι είναι προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η έλευση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Και αυτό γιατί είναι ο πρώτος κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm που έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα για σύνδεση σε δίκτυα 5G και δεν απαιτείται η ύπαρξη ξεχωριστού modem μέσα στο smartphone. Η αλλαγή αυτή θεωρείται αρκετά σημαντική δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει εξοικονόμηση χώρου μέσα στο smartphone, οπότε ίσως δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο σχεδιασμού.

Από εκεί και πέρα, ο νέος Snapdragon 888 έρχεται βελτιωμένος σε τομείς όπως είναι οι επιδόσεις που σχετίζονται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αλλά και η διαχείριση του λογισμικού για τη λήψη φωτογραφιών.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση