888 Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο στο οπλοστάσιο της Ρωσικής «Αρκούδας»! (βίντεο) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο στο οπλοστάσιο της Ρωσικής «Αρκούδας»! (βίντεο)

Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο στο οπλοστάσιο της Ρωσικής «Αρκούδας»! (βίντεο)

Το στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mil Mi-38T, το οποίο αναπτύσσεται έπειτα από ανάθεση του Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 3 Νοεμβρίου.

«Το Σάββατο, το ελικόπτερο Mi-38 που αναπτύχθηκε για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποίησε την πρώτη του απογείωση” δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης της κρατικής εταιρείας Rostec, Αντρέι Μπογκίνσκυ την Πέμπτη στο πλαίσιο του Zhuhai Air Show 2018.

«Έχουμε μια σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας για την παράδοση δύο Mi-38s το επόμενο έτος και προχωράμε εντός χρονοδιαγράμματος για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο της σύμβασης” είπε στη συνέχεια.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων θεωρεί ότι το βάρος του ωφέλιμου φορτίου που θα μπορεί να φέρει το Mi-38 υπολογίζεται σε 6 έως 8 τόνους, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες χρήσης του για τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Το ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-38 βρίσκεται μεταξύ του ελικοπτέρου Mi-8 και του μεγαλύτερου Mi-26 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φορτίων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Μπορεί να εκτελέσει επίσης αποστολές έρευνας και διάσωσης και πτήσεις πάνω από το νερό. Το Mi-38T είναι στρατιωτική έκδοση του ελικοπτέρου Mi-38 και είναι εξοπλισμένο με νέους κινητήρες TV-7-117V υψηλής απόδοσης εγχώριας παραγωγής και έχει ενσωματωμένο ψηφιακό σύστημα πλοήγησης.

Πηγή:onalert.gr

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …