ΕνημέρωσηΟικονομία

Ακρίβεια: «Βροχή» ενστάσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος – Παραδείγματα υπέρογκων χρεώσεων

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές υποβάλουν ενστάσεις κατά των παρόχων ενέργειας για τα υπέρογκα ποσά, υπερδιπλάσια -σε αρκετές περιπτώσεις- από αυτά που κατέβαλαν πέρυσι, που καλούνται να πληρώσουν στους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Καθώς, αρκετοί καταναλωτές, έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν και την δικαστική οδό, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» εξηγεί τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει, βάσει νόμου, κάθε καταναλωτής που θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια τόσο δυσμενή συνθήκη. Παράλληλα, παρουσιάζει σειρά από υποθέσεις που χειρίζεται, στις οποίες η ρήτρα αναπροσαρμογής (αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας) καλύπτει τη μερίδα του λέοντος στο συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής στον πάροχο ενέργειας, με τον οποίο σύναψε σύμβαση προμήθειας.

Τα δικαιώματα καταναλωτή

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock