Αφγανιστάν: Τουρκία και ΗΠΑ συζητούν τη συνεργασία τους για το αεροδρόμιο της Καμπούλ


Η τουρκική και αμερικανική αντιπροσωπεία συζήτησαν σήμερα, Παρασκευή, τομείς συνεργασίας για τη διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δικαιολογώντας την εν εξελίξει αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων παρά τις πρόσφατες επιθέσεις των Ταλιμπάν, δήλωσε πως το στάτους κβο στο Αφγανιστάν δεν αποτελεί μια «επιλογή».

Σε ανάρτηση στο twitter, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τομείς συνεργασίας για τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι μετά τον τερματισμό της αποστολής υποστήριξης του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι οι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Μια αντιπροσωπεία – αποτελούμενη από αξιωματούχους του Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών – από τις ΗΠΑ έφτασε στην Άγκυρα την Πέμπτη για να συζητήσει την πρόοδο σχετικά με τις προσπάθειες να διατηρηθεί η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση