Αφιέρωμα της Rai Tre στον εμβολιασμό των κατοίκων μικρών νησιών της Ελλάδας


Με τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον τουρισμό, να προετοιμάζεται για το άνοιγμα στα μέσα Μαΐου, τα βλέμματα διεθνώς είναι στραμμένα στα covid free νησιά της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι εμβολιασμός των κατοίκων ελληνικών νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους αποτέλεσε το αντικείμενο εκτενούς ρεπορτάζ σήμερα από το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Η Rai αναφέρεται -ειδικότερα- στην περίπτωση των Λειψών: «Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά. Μας στέλνουν τα εμβόλια με ελικόπτερο ή με πλοία», δήλωσε ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το νησί του θα ήταν, ουσιαστικά, ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην δημόσια ιταλική τηλεόραση, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο» και ότι «η Ελλάδα επιταχύνει όσο μπορεί την διαδικασία εμβολιασμών» με στόχο να μπορέσουν να έλθουν, οι τουρίστες στην χώρα μας , πριν από την καθιερωμένη περίοδο κατά την οποία ξεκινούσε η τουριστική σεζόν.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση