Επικαιρότητα

Πανελλαδικές 2023: Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού

Στην τελική ευθεία για τη συμπλήρωση και την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου βρίσκονται οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς η πλατφόρμα θα κλείσει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας, 17 Ιουλίου 2023.

Οι μαθητές θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν αποκτήσει, θα μπορούν να επιλέγουν μέσα από την ειδική πλατφόρμα το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

  • Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν όλοι οι συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2023, εφόσον ήδη κατέχουν απολυτήριο ( ΓΕΛ) και απολυτήριο – πτυχίο (ΕΠΑΛ). Επίσης όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022 (διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση).
  • Όσον αφορά το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, δικαίωμα υποβολής έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Επίσης οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, έγινε ή γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Γενικές συμβουλές

  • Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
  • Η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων (ΜΔ και ΠΜΔ) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθυνθούν στα λύκειά τους τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.
  • Oι υποψήφιοι που έχουν παραπεμφθεί στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2023, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock