ΕνημέρωσηΠολιτική

Αχτσιόγλου: «Ανάπτυξη με περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εξαθλίωση της εργασίας»

«Η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με κριτήριο τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, έχει αποτύχει. Προφανώς, με κριτήριο τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων η στρατηγική αυτή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Το ζήτημα είναι με ποιο κριτήριο κανείς ασκεί πολιτική, εκεί βρίσκεται η διαχωριστική μας γραμμή», τόνισε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Τα δύο κρίσιμα μέτωπα, της πανδημίας και της ακρίβειας, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ανούσια διαγγέλματα του κ. Μητσοτάκη. Θεωρεί, μάλιστα, πως για τα δυο αυτά προβλήματα η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά και πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι αυτό που κάνει είναι απολύτως επαρκές. Την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιά από τις ανατιμήσεις, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι έχει λάβει επαρκή μέτρα προστασίας της. Την ώρα που συμπολίτες μας χάνουν της ζωή τους εκτός ΜΕΘ, επιμένει σε βαθμό παραλογισμού ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στηριχθεί επαρκώς», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι ο Προϋπολογισμός κόβει 820 εκατ. από τη δημόσια υγεία, αφαιρεί 280 εκατ. από τα δημόσια νοσοκομεία, περικόπτει κατά 600 εκατ. τις έκτακτες δαπάνες για την πανδημία.

«Η κυβέρνηση με λογιστικούς ακροβατισμούς, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τις έκτακτες δαπάνες για την πανδημία, προσπαθεί να αντιστρέψει την εικόνα. Λες και το ζήτημα είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία. Στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, καμία παρέμβαση δεν προβλέπεται στον Προϋπολογισμό του 2022 για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ οι τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί όχι μόνο σε σύγκριση με το 2020 αλλά και σε σχέση με το 2019», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger