Αχτσιόγλου: Ενιαία αντιμετώπιση στο κούρεμα των χρεών – Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών


Την ανάγκη μιας ενιαίας αντιμετώπισης στο κούρεμα των χρεών, που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας αλλά και επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών για ένα διάστημα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «…από τις έξι», η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Είναι «απαραίτητη η ενιαία αναδιάρθρωση χρεών για να μπορέσει να κρατηθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων ζωντανή, να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις και τα νοικοκυριά να μπορούν να κάνουν μια στοιχειώδη κατανάλωση, ώστε να μπορέσει να κινηθεί η αγορά με την άρση του lockdown», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου.

«Μια τέτοια ρύθμιση θα είχε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες θετικές συνέπειες», επισήμανε και εξήγησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για το σύνολο των χρεών (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών) τα οποία κουρεύονται με διαβάθμιση και εν συνεχεία πληρώνονται σε 120 δόσεις».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση