Κόσμος

Με αντικλεπτικό το ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ Ισπανίας: Στα ύψη οι τιμές

Στα ύψη είναι η τιμή του ελαιόλαδου στην Ισπανία με αποτέλεσμα τα περισσότερα σούπερ μάρκετ να βάζουν πλέον αντικλεπτικά συστήματα.

Αν και η Ισπανία, είναι στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών παραγωγής ελαιολάδου, καθώς παράγει το 40 με 55% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τιμή του έχει εκτοξευθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Ακόμα, γίνονται απόπειρες κλοπής ελαιόλαδου και από μεγάλα ελαιοτριβεία, όπως πριν από ένα μήνα στην Κόρδοβα, σε ένα ελαιοτριβείο, όπου έκλεψαν περίπου 60.000 λίτρα. Η τιμή του αποτιμάται γύρω στα 500.000 ευρώ και αυτό έγινε από δεξαμενές που υπήρχαν εκεί και το μετέφεραν με βυτία.

Αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία είναι ότι ενώ στην αρχή του χρόνου, το λίτρο το λάδι κόστιζε 6,91 ευρώ ενώ η τιμή του Σετεμβρίου έχει φτάσει στα 10,34 ευρώ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν σταμάτησε να βρέχει στην Ισπανία, αλλά η νότια Ισπανία υποφέρει ακόμα από ξηρασία, από ανομβρία και αυτή τη στιγμή οι Ισπανοί πληρώνουν τόσο ακριβό λάδι εξαιτίας της τρίμηνης ανομβρίας την περασμένη άνοιξη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock