ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρεύμα: Οι τιμές θυμίζουν εποχές προ κρίσης – Το τέλος των επιδοτήσεων είναι κοντά

Μειωμένες είναι στην πλειονότητα τους οι χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο και μάλιστα, σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις συνέπειας και την αναμενόμενη κρατική επιδότηση επί της κατανάλωσης, οι τιμές φτάνουν στα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα, κάτω από τα 10 λεπτά του ευρώ/kWh.

Οι περισσότεροι πάροχοι επέλεξαν να ρίξουν τις τιμές με ώθηση από τη μείωση των διεθνών τιμών αερίου που αναμένεται να κρατήσει χαμηλά τις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο η τελική τιμή για τον καταναλωτή θα κριθεί από τις κρατικές επιδοτήσεις στο ρεύμα, οι οποίες ενδέχεται να είναι και οι τελευταίες που θα ανακοινωθούν για φέτος.

Ήδη από την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δόσει «οδηγία» στην Ελλάδα να παύσει τις έκτακτες ενισχύσεις για την ενεργειακή κρίση και σύμφωνα με τα τα όσα προδιέγραψε ο κ. Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής το «τέλος» των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται πως είναι «κοντά».

Στο μεταξύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις για το πλαίσιο που θα ισχύει ως προς τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τον Οκτώβριο, όποτε λήγει η ισχύς του έκτακτου μηχανισμού που εφαρμόζεται από πέρυσι το καλοκαίρι. Ειδικότερα, πάνω σε αυτό αναμένεται να κάνει εξαγγελίες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Οι χρεώσεις των παρόχων

ΔΕΗ:

Protergia:

Ήρων:

Elpedison:

NRG:

Watt&Volt:

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας:

Volterra:

Ελιν:

We energy:

Zenith:

Volton:

Αυξήσεις στα πάγια των λογαριασμών

Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση της ΡΑΕ, τα πάγια των παρόχων είναι αυξημένα από την 1 Μαΐου 2023:

  • Για μονοφασικό μετρητή (ρολόι) με ισχύ 8 KVa, το πάγιο από τα 4,41 ευρώ αυξάνεται στα 37,6 ευρώ τον χρόνο
  • Για τριφασικό μετρητή (ρολόι) με ισχύ 25 KVa, το πάγιο από τα 13,78 ευρώ αυξάνεται στα 117,5 ευρώ τον χρόνο
  • Στα ποσά συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 6%
  • Από τα 0,52 ευρώ η μονάδα KVa με τη νέα χρέωση διαμορφώνεται στα 4,43 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock