Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Βήμα-Βήμα Όλα Όσα Πρέπει να Κάνετε για Πεντακάθαρο Ψυγείο

Βήμα-Βήμα Όλα Όσα Πρέπει να Κάνετε για Πεντακάθαρο Ψυγείο

Κι όμως, ακολουθώντας τα 6 παρακάτω βήματα θα αποκτήσετε σούπερ καθαρό ψυγείο χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε την παρακάτω διαδικασία 4 φορές το χρόνο (στην αλλαγή κάθε εποχής) και να αφιερώνετε γύρω στη μια ώρα για να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει το τέλειο καθάρισμα.

Πρώτο Βήμα Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το σας. Βγάλτε όλα τα φαγώσιμα και ακουμπήστε τα στους πάγκους της κουζίνας σας. Πετάξτε ό,τι έχει χαλάσει.

Δεύτερο Βήμα Βγάλτε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που μπορούν να αφαιρεθούν και πλύντε τα με ζεστό νερό και ξίδι στο νεροχύτη. Αφήστε τα να στεγνώσουν ή στεγνώστε τα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Η πρώτη σας κίνηση είναι να αδειάσετε το ψυγείο σας από όλα τα τρόφιμα.

Τρίτο Βήμα Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου αναμείξτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Με ένα καθαρό σφουγγάρι ξεκινήστε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Αλλάζετε το νερό όσο πιο συχνά μπορείτε.

Τέταρτο Βήμα Περάστε και πάλι όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί για να είναι πιο γρήγορα έτοιμο για χρήση.

Πέμπτο Βήμα Βάλτε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και έπειτα τοποθετήστε τα τρόφιμα ανάλογα με τη χρήση τους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε σε ένα ράφι όλες τις τροφές που προορίζονται για πρωινό, σε ένα άλλο τις σαλάτες και τα φρούτα και σε ένα τρίτο όλα τα υπόλοιπα. Έτσι θα ξέρετε πάντα που βρίσκεται τι και δεν θα καταλήγετε να πετάτε το μισό ψυγείο στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα μείγμα νερού-ξιδιού.

Έξτρα tip Μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία όση ώρα καθαρίζετε το ψυγείο σας με ανοιχτή την πόρτα.

Έκτο Βήμα Για να καθαρίσετε την κατάψυξη καλό θα είναι να βγάζετε ένα-ένα τα συρτάρια με τα τρόφιμα έτσι ώστε να μην χάνουν αυτά την ψύξη τους. Βγάζετε τα τρόφιμα μέσα από κάθε συρτάρι, βγάζετε και το συρτάρι και το καθαρίζετε επίσης με ένα μείγμα ζεστού νερού και ξιδιού. Εκεί τα πράγματα είναι συνήθως πιο εύκολα μιας και δύσκολα θα βρείτε λεκέδες στα συρτάρια της κατάψυξης. Στεγνώστε καλά με ένα στεγνό, καθαρό πανί και βάλτε τα τρόφιμά σας και πάλι μέσα. Για να μάθετε πώς θα χωρέσετε όσο περισσότερα τρόφιμα γίνεται στην μικρή σας κατάψυξη, .

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη