888 Βακάλης: «Λύση στις 4/1 και λήξη της αποχής» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βακάλης: «Λύση στις 4/1 και λήξη της αποχής»

Βακάλης: «Λύση στις 4/1 και λήξη της αποχής»

Αισιόδοξος ότι η αποχή των διαιτητών της Super League δεν θα παραταθεί μετά από τις 4 Ιανουαρίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι στην κρίσιμη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου θα δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις στους διαιτητές για να λυθεί η αποχή και να επαναρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα.

Σχολιάζοντας το μέτρο των ξένων διαιτητών, δήλωσε πως «ήμουν αντίθετος εξ αρχής και για αυτό είχα καταψηφίσει την έλευση ξένων διαιτητών, διότι είχα δει ότι το θέμα θα άνοιγε»

Σε ό,τι αφορά στο VAR τόνισε: «Η ΕΠΟ είναι έτοιμη σε ό,τι αφορά το VAR και την εκπαίδευση των διαιτητών. Είναι πλέον θέμα της πολιτείας, όμως πιστεύω ότι η τεχνολογία θα εφαρμοστεί κανονικά στον τελικό του Κυπέλλου.

Για την ΕΠΣ Σάμου, ο Νίκος Βακάλης παραδέχθηκε πως πλέον τα σωματεία έχουν μειωθεί αρκετά τονίζοντας χαρακτηριστικά «φτώχεια καταραμένη», ενώ σε ο,τι αφορά στις σχέσεις πολιτείας-ΕΠΟ και ομάδων-ΕΠΟ υπογράμμισε πως είναι αγαστές.

Ασφαλώς, καταδίκασε την επίθεση στον Θανάση Τζήλο και τόνισε για τους ανανεωμένους πίνακες διαιτητών: «Εχει γίνει μεγάλη εκκαθάριση στους πίνακες διαιτητών, υπάρχουν πολλοί νέοι διαιτητές και θα πρέπει να υπάρξει υπομονή, να πάρουν συμμετοχές και παιχνίδια. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη».

Για τους παράγοντες: «Πρέπει και αυτοί να προστατεύσουν την επένδυσή τους. Δεν πρέπει να το βλέπουν προσωπικά, αλλά συνολικά με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου».

Για την αποχή των διαιτητών: «Πιστεύω ότι στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου θα βρεθεί λύση και θα λήξει η αποχή».

Σε ό,τι αφορά στις ενέργειες της ΕΠΟ και στο τι προτίθεται να κάνει στο θέμα της ασφάλειας των διαιτητών δεν θέλησε να επεκταθεί, τονίζοντας πως οι συζητήσεις των διαιτητών με τον Γραμμένο και τον Περέιρα έγιναν σε κλειστές πόρτες.

onsports.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Super League: Πέρασαν οι αλλαγές, εκτός από τα έξοδα διαιτησίας – Δε δέχονται μείωση οι ρέφερι

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έδωσε την έγκρισή της για τις αλλαγές που αιτήθηκε η …