Βαρβιτσιώτης στη Ρώμη: Ελλάδα και Ιταλία θέλουν περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο


Συνάντηση με τον Ιταλό υφυπουργό προεδρίας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βιντσέντσο Αμέντολα, είχε σήμερα, Πέμπτη, στη Ρώμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον οποίο έθεσαν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την Λιβύη, το μεταναστευτικό, το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό υπό το φως και της ανάγκης ανάκαμψης του Τουρισμού, καθώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως συζητήθηκαν «όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και εκείνα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην νοτιανατολική Μεσόγειο, τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την ανοικοδόμηση και σταθεροποίηση της Λιβύης».

«Οι δύο χώρες μας έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο να υπάρχει ένα περιβάλλον ασφάλειας στην Μεσόγειο, να τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, να υπάρχει διεθνής συνεργασία και η ευρωπαϊκή εμπλοκή να προσφέρει και να προσθέτει σε αυτούς τους στόχους» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση