ΕνημέρωσηΠολιτική

Βαρθολομαίος: Δεν μιλάμε για τα άγνωστα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Για ένα όνειρο που είχε από την αρχή της πατριαρχικής του θητείας και που τριάντα χρόνια αργότερα γίνεται πράξη έκανε λόγο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφερόταν στην ίδρυση του ”Ιδρύματος Πατριάρχης Βαρθολομαίος”, το οποίο δημιουργεί ένα κληροδότημα ικανό να διασφαλίσει το οικονομικό μέλλον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κάνοντας λόγο για τους «αλάλητους στεναγμούς της Μητρός Εκκλησίας», ο Πατριάρχης μίλησε με εμφανή συναισθηματική φόρτιση για τα άγνωστα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.

«(Η δημιουργία του ιδρύματος) είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού και της αγάπης των εδώ πιστών μας (ΗΠΑ) προς την Μητέρα Εκκλησία, η οποία έχει να αντιπαλέψει με χίλιες δύο δυσκολίες και χίλια δύο προβλήματα. Πολλά από αυτά είναι γνωστά στους πολλούς. Πολλά εξ’ αυτών είναι άγνωστα. Δεν τα διηγούμεθα. Δεν τα λέμε. Τα βιώνουμε και είναι οι αλάλητοι στεναγμοί της Μητρός Εκκλησίας», είπε ο Παναγιώτατος με δακρυσμένα μάτια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock