Βαρθολομαίος: Όσοι έφυγαν από την Πόλη δεν λησμονούν – Διασώζουμε την παρακαταθήκη των πατέρων μας

Μήνυμα στους ξενιτεμένους και ξεριζωμένους Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριους και Τενεδιούς έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης διαδικτυακής γιορτής των ομογενειακών σωματείων ανά την Υφήλιο, που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ).

«Οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Ίμβριοι και οι Τενέδιοι είμαστε υπερήφανοι, γιατί διασώζουμε την παρακαταθήκη των πατέρων μας, γιατί επιμένουμε σε αυτά που παραλάβαμε και τα μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά. Μας ενώνουν η κοινή ιστορία, οι κοινές εμπειρίες και οι περιπέτειες που σημάδεψαν την πορεία μας», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και προσέθεσε με έκδηλο συναισθηματισμό:

«Πέτρινα χρόνια, πόνος και προσφυγιά. Αλλά και επιμονή, σιγουριά γι’ αυτό που εκπροσωπούμε και δεν πρέπει να χαθεί. Όσοι έφυγαν πήραν μαζί τους όλα αυτά, το υψηλό φρόνημα, την εργατικότητα, την τιμιότητα, την πίστη στην πρόνοια του Θεού. Και όχι μόνον επιβίωσαν, αλλά πρόκοψαν παντού και σε όλους τους χώρους, στο εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση και στην επιστήμη, στη διακονία της Εκκλησίας. Διακρίθηκαν ως καλοί γονείς και οικογενειάρχες, ως υπεύθυνοι και νομοταγείς πολίτες, ως άνθρωποι με φιλότιμο.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση