Βαρουφάκης: Ο Ασάνζ έχει αρνηθεί πρόταση απονομής χάριτος από τον Τραμπ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε αρνηθεί πρόταση απονομής χάριτος από τον Ντόναλντ Τραμπ, διότι ο όρος του Αμερικανού Προέδρου ήταν να αποκαλύψει ο Ασάνζ πληροφορίες για την πηγή της διαρροής των e-mail της Χίλαρι Κλίντον, κάτι που αντιβαίνει στις αρχές και τη φιλοσοφία των Wikileaks. Αυτό είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συζητώντας με άλλους υποστηρικτές του Ασάνζ, μεταξύ των οποίων καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Κεν Λόουτς, ο Μπράιαν Ίνο και ο Ρότζερ Γουότερς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι κατά τη συζήτηση που είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τους προαναφερθέντες, διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση Ασάνζ βρίσκεται στη δραματική της κορύφωση, μετά από πολλά χρόνια και ότι «βασικό στοίχημα των διωκτών του ήταν ο ίδιος να εξοντωθεί ψυχολογικά αλλά και βιολογικά, ώστε (το σημαντικότερο) κανείς να μη διανοηθεί να ακολουθήσει το παράδειγμά του».

«Γι’ αυτό, βασικό καθήκον των δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη Γη είναι να αναπαράγουν αυτό το παράδειγμα, να συντηρούν στη δημόσια ορατότητα τόσο τις αποκαλύψεις του Τζούλιαν όσο και τις κατάπτυστες μεθοδεύσεις για την εξόντωσή του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση