Βαρουφάκης: Το μνημόνιο είναι σίγουρο, δεν θα το πουν έτσι, αλλά είναι απολύτως σίγουρο


«Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να είναι σε πανικό» δηλώνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός του ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα δίκτυο μαζικών τεστ και κέντρα για τους εμβολιασμούς «ώστε να υπάρχει μία ιχνηλάτηση, να ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και να υπάρχει και μία εφαρμογή ώστε οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, στις αγορές να κάνουν τεστ και εβδομαδιαίως και να μην έχουμε οριζόντιο lockdown».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως τώρα «έχουμε αυτή την ανοησία με τα self tests», υποστηρίζοντας ότι το κράτος έχει υποχρέωση να στήσει αυτό το δίκτυο για να μπορούμε όλοι να είμαστε σίγουροι ότι γίνεται σωστά και ότι «δεν μπορεί να επαφίεται στον καθένα μας να κάνει το τεστ μόνος του».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι κανένας δεν ψέγει την κυβέρνηση ότι ήρθε η πανδημία. Υπογράμμισε, όμως, ότι «λέμε ένα χρόνο τώρα, πρέπει να προετοιμαστείτε για την ελαχιστοποίηση των λουκέτων που έρχεται. Οι αναστολές τι κάνουν; Βάζουν τα λουκέτα στον πάγο. Και όταν σταματήσουν θα μας έρθει ‘βροχή’ από λουκέτα. Θα έρθει ένα τσουνάμι λουκέτων και ανεργίας επειδή δεν έχουν κάνει τα κουρέματα που πρέπει».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση