Βαρώσια: Τα αντίμετρα Αθήνας – Λευκωσίας στην πρόκληση Ερντογάν


Στην κρισιμότερη φάση εισέρχεται το διπλωματικό ντεμαράζ Αθήνας και Λευκωσίας, που με τις κεραίες στραμμένες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ξεδιπλώνουν με τις ενέργειες τους αντίμετρα σε παρασκηνιακό επίπεδο αλλά και σε όλα τα fora, απέναντι στο φιρμάνι Ερντογάν για τα Βαρώσια.


Σαφής επιδίωξη είναι τα καθαρά μηνύματα αποδοκιμασίας που εκπέμφθηκαν και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, να διαλάβουν εν τοις πράγμασι χαρακτηριστικά «εξουδετέρωσης» των προκλητικών εξαγγελιών του Τούρκου Προέδρου. Άλλωστε στο ελληνικό στρατόπεδο, παρά την προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να προσδώσει τον χαρακτήρα του αιφνιδιασμού, η προετοιμασία ήδη έθετε σε τροχιά εγρήγορσης την ευρωπαϊκή και την αμερικανική πλευρά.

Τα σήματα για τον φάκελο της Αμμοχώστου, μαζί τις παρεμβάσεις σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάφεων, πλαισιώνονταν από την συντονισμένη δραστηριότητα των δυο κοινοτήτων της ομογένειας και την από μέρους της αξιοποίηση των απευθείας γραμμών επικοινωνίας. Στη σκιά των εξελίξεων, που θέλησε ο Ταγίπ Ερντογάν, να δρομολογήσει, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης έθεσαν επί τάπητος στην επικοινωνία τους τα επόμενα βήματα, ενώ σε αυτό το φόντο ο Νίκος Δένδιας, ταξιδεύει σε Λευκωσία και Ιερουσαλήμ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση