Βασιλακόπουλος- Κορωνοϊός: Το Πάσχα να μετακινηθούν όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν νοσήσει


Για τα self test, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μετακινήσεις το Πάσχα αλλά και τις επιπλοκές των εμβολίων μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στο Mega.

Ο καθηγητής μιλώντας για τα εμβολία της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, που το τελευταίο διάστημα έχουν απασχολήσει πολύ, λόγω σπάνιων ανoσολογικών αντιδράσεων, είπε πως κάθε φάρμακο έχει όφελος και κίνδυνο.

«Η μεγάλη αγωνία είναι το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson που ήρθε στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι ωριμάζουν τα πράγματα στην επιστημονική κοινότητα και έχουμε πλέον κάπου καταλήξει. Όλα αυτά που γίνονται θα πρέπει να αποτελούν πειστήριο ότι οι επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και έχουν ως πρώτιστο την ασφάλεια των ανθρώπων. Για όλα τα εμβόλια έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ανοσολογικές αντιδράσεις. Το ιδιαίτερο είναι εδώ ότι αυτό έχει συνδυαστεί με διάφορους θρόμβους. Η συχνότητα είναι 1 στις 250 χιλιάδες στην AstraZeneca, και 6 περιστατικά στους 7 εκατ. εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση