Επικαιρότητα

Βασιλακόπουλος στο CNN Greece: Δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία – Να περιοριστούν οι ανεμβολίαστοι

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, αλλά και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του στο CNN Greece. Για τα μεν νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά είναι πιεσμένα, αλλά όχι αφόρητα πιεσμένα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν, αντιθέτως «πρέπει να περιοριστούν και άλλο οι ανεμβολίαστοι», οι οποίοι, όπως είπε, προκαλούν το πρόβλημα. 

«Τα νοσοκομεία μας είναι πιεσμένα, αλλά όχι αφόρητα πιεσμένα», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και εξήγησε τη διαφορά που υπάρχει τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα: «Το ξεχωριστό σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα, είναι ότι αυτά τα περιστατικά που νοσηλεύονται, είναι κατά μέσο όρο πιο ελαφρά από ότι ήταν τα περιστατικά που νοσηλευόντουσαν στα προηγούμενα επιδημικά κύματα, προφανώς γιατί η Όμικρον οδηγεί σε στατιστικά πιο ήπια νόσο στους περισσότερους ανθρώπους». Διευκρίνισε, ωστόσο: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν βαριά και προφανώς και άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους ακόμα και από την Όμικρον».

Στο ερώτημα πόσο θα αντέξουν τα νοσοκομεία, απάντησε πως «αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε», προσθέτοντας: «Η ελπίδα είναι ότι το κύμα αυτό της Όμικρον θα υποχωρήσει σχετικά γρήγορα». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για επίταξη ιδιωτών γιατρών που θα κληθούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ: «Από την άλλη, από όσο γνωρίζω, υπάρχει σχεδιασμός να νοσηλεύονται πλέον και σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς με κορωνοϊό, να χρησιμοποιηθούν και ιδιώτες ιατροί είτε οικειοθελώς ή ακόμα και αν χρειαστεί να επιταχθούν. Άρα λοιπόν, προφανώς, το σύστημα θα εξαντλήσει τα όριά του προκειμένου να αντιμετωπίσει μία κρίση, την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει απλά αν είχαν εμβολιαστεί οι συμπολίτες μας οι οποίοι συνεχίζουν να είναι αμετανόητοι και να μην εμβολιάζονται».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock