Επικαιρότητα

Βατόπουλος στο CNN Greece: «Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει» η κλιμάκωση της πανδημίας

Σε πλήρη έξαρση βρίσκεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ καθημερινά ανακοινώνεται αυξημένος αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων ασθενών. Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρει στο CNN Greece πως «κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει αυτό και εξαρτάται από τη συμπεριφορά γενικώς της κοινωνίας». Παράλληλα, επισημαίνει πως «δεν είναι παράλογο να υπάρχουν κρούσματα και βαριά περιστατικά ανάμεσα στους εμβολιασμένους, εφόσον η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι 100%».

«Η επιδημία, όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και τόσο καιρό είναι αερογενώς μεταδιδόμενη, συνεπώς η αντιμετώπισή της βασίζεται στα τρία όπλα που ξέρουμε που είναι οι μάσκες και οι αποστάσεις, το εμβόλιο και τα πολλά τεστ με βάση τις οδηγίες ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται και τα κρούσματα. Με αυτά τα τρία πράγματα έχουμε να κάνουμε και συνεπώς ως κοινωνία θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα εφαρμόσουμε», τονίζει ο καθηγητής.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «η επιδημία θα σταματήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όταν ισορροπήσει ο ιός με την ανοσία του πληθυσμού, δηλαδή όταν πλέον έχουν αρρωστήσει ή έχουν ανοσοποιηθεί είτε με εμβόλιο είτε με αρρώστια, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Συνεπώς αν θέλουμε αυτό να γίνει με την αρρώστια, θα γίνει με την αρρώστια, αν θέλουμε να γίνει με το εμβόλιο, θα γίνει με το εμβόλιο. Αυτή είναι η υποκείμενη κατάσταση».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock