888 «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΑΧΜΕΝΤ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΤΑ ΆΓΚΥΡΑΣ: «ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ» – «ΈΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ». Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΑΧΜΕΝΤ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΤΑ ΆΓΚΥΡΑΣ: «ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ» – «ΈΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ». Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΑΧΜΕΝΤ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΤΑ ΆΓΚΥΡΑΣ: «ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ» – «ΈΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ». Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΜΑΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Ο Άχμεντ Καντάφι Αλ Νταμ, ξάδελφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έχει τη θέση πολιτικού αξιωματούχου στο Εθνικό Μέτωπο Λιβυκού Αγώνα, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σημειώνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν στην Αίγυπτο είχαν προέλθει από τη Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News Arabia», ο Καντάφι Αλ Νταμ υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να επέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν.

«Η Αίγυπτος υφίσταται οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της.

»Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας είναι στη Ζουβάρα και το Τομπρούκ, και εάν οι Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά καθώς έχουμε συμμάχους στην Τουρκία», είπε.

Είπε ότι «η Τουρκία πιάστηκε σε παγίδα στη Λιβύη», λέγοντας:

«Ηλίθιες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, οι οποίος νόμιζε ότι θα ήταν ο χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίας που γυρίζει γύρω από το Κατάρ, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι εκτελούν σχέδιο για την καταστροφή του μουσουλμανικού κόσμου».

Θεώρησε επίσης ότι η Άγκυρα «εφαρμόζει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δύση», λέγοντας:

«Τα αδέρφια στην Τουρκία έχασαν το μυαλό τους και δέχτηκαν να στραγγιστούν οικονομικά, ηθικά και στρατιωτικά και δημιούργησαν εσωτερικά προβλήματα εκεί.

»Λυπάμαι την Τουρκία επειδή η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, και είμαστε μια χώρα που επιστρέφει και ανακάμπτει».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν και θα ενώσουν δυνάμεις μεταξύ τους ανατολικά, δυτικά και νότια.

»Δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν στις φυλές μας και δεν υπάρχει νομιμότητα στη Λιβύη εκτός από τη νομιμότητα του Λιβυκού λαού».

Πρόσθεσε: «Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να υπάρξει στρατιωτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα ή να αποκτήσει τον πλούτο της Λιβύης, αλλά η απερισκεψία και η υποκίνηση του Ερντογάν από τους γύρω του τον έκανε να πιστέψει ότι θα ήταν νικηφόρος».

Ο αιγυπτιακός στρατός έτοιμος να μπει στη Λιβύη

Προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη η Αίγυπτος, με τα μηνύματα από την αντίπαλη πλευρά, των Τουρκολίβυων και της Τουρκίας, να είναι πολεμικά.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη, βρίσκεται στη μέση των σχεδίων για την κατάληψη της Σύρτης.

Αυτή η παραλιακή πόλη λιμάνι θεωρείται είναι το κλειδί για τα πετρέλαια της Λιβύης.

Εάν η ισλαμιστική κυβέρνηση με την βοήθεια των Τούρκων ξεκινήσει επίθεση με στόχο την κατάληψη της πόλης, τότε θα άνοιγε ο δρόμος για αιγυπτιακές αεροπορικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Τρίπολης, ανέφεραν πολλές πηγές.

Όπως έγινε την Παρασκευή γνωστό, εάν η ισλαμιστική τουρκολιβυκή κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι Τούρκοι σύμμαχοί τους κινηθούν προς την Τζούφρα, αυτό θα ήταν το έναυσμα για την άμεση και χωρίς χρονοτριβή, στρατιωτική επέμβαση των Αιγυπτίων στη Λιβύη.

Αυτό αποκάλυψε το βράδυ της 25 Ιουνίου, ο ταξίαρχος ε.α. των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κασκούς, τώρα καθηγητής εθνικής ασφάλειας στη στρατιωτική ακαδημία, ενώ ακολούθησε η γνωστοποίηση της ύψιστης ετοιμότητας του αιγυπτιακού στρατού από τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία θέλει να αναλάβει τον έλεγχο όλων των κύριων στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, κάτι που δεν επιτρέψει ποτέ ο πρόεδρος Αλ Σίσι.

Προς το παρόν, η Άγκυρα ελέγχει ήδη τις αεροπορικές βάσεις Μιτίγκα (αεροδρόμιο Τρίπολης) και Αλ Ουατίγια, καθώς και το λιμάνι της τουρκολιβυκής πόλης Μισράτα, το οποίο έχει καταστεί ναύσταθμος για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και κύριο κέντρο εφοδιασμού για την αποβίβαση όπλων από την Τουρκία και Τζιχαντιστών από τη Συρία.

Ο Κασκούς πιστεύει ότι οι Τούρκοι, που βρίσκονται πίσω από την ισλαμιστική κυβέρνηση, ετοιμάζονται να καταλάβουν την αεροπορική βάση στην Τζούφρα, που βρίσκεται στο κέντρο της Λιβύης και αυτό θα έχει τεράστια στρατηγική σημασία.

Το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Σίσι, διαμήνυσε ότι η «κόκκινη γραμμή» στη Λιβύη είναι η Σύρτη και η Τζούφρα.

«Εάν το πετύχουν αυτό με κάποιον τρόπο, θα απειλήσουν άμεσα τις αιγυπτιακές δυνάμεις που ευρίσκονται στην βάση Μπαρανί, ενώ θα νομιμοποιήσουν άμεσα όλες τις αιγυπτιακές στρατιωτικές ενέργειες κατά την άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας», τόνισε ο Αιγύπτιος στρατιωτικός.

Ο ίδιος ειδικός υπενθύμισε τις δυνατότητες της δυτικής στρατιωτικής περιοχής της Αιγύπτου.

Διευκρίνισε ότι το Κάιρο ελέγχει χερσαία σύνορα, μήκους 1200 χιλιομέτρων, με έναν μεγάλο αριθμό δυνάμεων και εξοπλισμού που μπορούν να αναπτυχθούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να διατηρηθεί η «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο πρόεδρος Σίσι.

«Οι ικανότητές αυτών των δυνάμεων μας, όπως είδαμε και σε πολλές ασκήσεις, αντιστοιχούν στο έργο που θα κληθούν αν αντιμετωπίσουν», τόνισε ο ειδικός.

Ο Κασκούς σημείωσε επίσης ότι στην επικράτεια της Λιβύης υπάρχει μεγάλος αριθμός ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την Αίγυπτο.

Τόνισε δε ότι «η επέμβαση της Τουρκίας στις υποθέσεις της Λιβύης και η μεταφορά τζιχαντιστών από τη Συρία με την βοήθεια της Άγκυρας, έχει επιδεινώσει πολύ επικίνδυνα την κατάσταση.

»Επομένως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το Κάιρο για την πρόθεση του να διατηρήσει την εθνική του ασφάλεια».

Στο τέλος ο Κασκούς τόνισε αυτό που δήλωσε και ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος ότι «κανείς δεν πρόκειται να εκτελέσει αυτά τα καθήκοντα αντί της ίδιας της Αιγύπτου».

Αιγύπτιος ΥΠΑΜ: «Ύψιστα επίπεδα ετοιμότητας στον αιγυπτιακό στρατό»

Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και τις κρίσεις στην περιοχή και να προστατεύσουν τους πυλώνες της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας δήλωσε κατά τη διάρκεια της αποφοίτησης νέων στρατιωτών στη Στρατιωτική Ακαδημία «Νάσερ»:

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίζουν πάντα τους αραβικούς και ισλαμικούς σκοπούς του έθνους τους», επισημαίνοντας την ανάγκη «να διατηρηθούν τα υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων και κρίσεων στην περιοχή και για την προστασία των πυλώνων της Αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας».

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας επεσήμανε:

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις θέλουν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις στα συστήματα προετοιμασίας και εξειδίκευσης ηγετών και αξιωματικών και να θέσουν τα θεμέλια και τα επιστημονικά προγράμματα που μεγιστοποιούν τις υλικές ικανότητές τους με βάση τα μυαλά που είναι εξοπλισμένα με επιστήμη και γνώση, σκληρή δουλειά και μόνιμη προθυμία για την προστασία της ασφάλειας της πατρίδας και τη διατήρηση των αγιοτήτων της».

Σημείωσε ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις: «σήμερα κατέχουν εξέχουσα θέση μεταξύ των στρατών του κόσμου, με τις δυνάμεις ασφαλείας τους, τις ειδικές ικανότητες και τον προηγμένο οπλισμό, που τους επιτρέπουν να εκπληρώσουν τις ιστορικές ευθύνες και τα καθήκοντά τους για τη διατήρηση της ασφάλειας του έθνους».

Τα σχόλια του Ζάκι έρχονται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι κάλεσε τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις εντός και εκτός της χώρας.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *