“ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ! ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΕΚΠΤΩΤΗ Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SWISS MED ΠOY EXEI ΕΔΡΑ «ΑΔΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ» ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ SELF TEST


Έκπτωτη κηρύχθηκε η Swiss Med από την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη, η εταιρεία που είχε ιδρυθεί με κεφάλαιο μόνο 30.000 ευρώ, μόλις λίγους μήνες πριν αναλάβει την προμήθεια 3 εκατομμυρίων self test έναντι 10.080.000 ευρώ.
Ειδικότερα, η Swiss Med ιδρύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, και έξι μήνες μετά, την παραμονή της 25ης Μαρτίου συμμετείχε σε προκήρυξη διαγωνισμού για τα self test.

Η εταιρεία ωστόσο απασχόλησε τα ΜΜΕ, καθώς δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, το δε αρχικό κεφάλαιο της ήταν μόνο 30.000 ευρώ, ενώ η έδρα της είναι σε κτήριο που φέρεται να παραχωρεί ο επιχειρηματίας Φίλιππας Βρυώνης εδώ και πολλά χρόνια ανελλιπώς (από τη δεκαετία του ’90) στον πρώην υπουργό Υγείας και Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλου για να διατηρεί το πολιτικό γραφείο του.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος διήρκησε μόλις 3 ημέρες, η εταιρεία ανέλαβε αρχικά δύο αναθέσεις για συνολικό αριθμό 6 εκατομμυρίων self test, έναντι ποσού που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ.
Η σχετική απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ, που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, η Swiss Med είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης 3.000.000 τεστ και ζήτησε την παράταση της χρονικής προθεσμίας που οριζόταν η σύμβαση.
Όμως, η νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντέτεινε ότι η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω της κατεπείγουσας διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να πωλήθηκε αμέσως μετά την ανάθεση της παραγγελίας, ενώ η μεταβίβασή της ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου.
Η προθεσμία παράδοσης των τεστ ωστόσο, έληξε την αμέσως επόμενη στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα.
Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα που ανάρτησε και η Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Αυγέρη.

ΠΗΓΗ: piperata.gr

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση