Κόσμος

Βρετανία: Εδιωξαν 6 Κινέζους διπλωμάτες για τις ταραχές στο Μάντσεστερ

Έξι διπλωμάτες του κινεζικού προξενείου στο Μάντσεστερ εγκατέλειψαν τη Βρετανία μετά την εμπλοκή τους στη βίαιη επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο σε ακτιβιστή της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

«Οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν στο προξενείο της Κίνας στο Μάντσεστερ είναι απαράδεκτες», έγραψε στο Twitter o Κλέβερλι. «Έξι υπάλληλοι του κινεζικού προξενείου, εκ των οποίων ο γενικός πρόξενος, έφυγαν από τη Βρετανία μετά το σκανδαλώδες περιστατικό που σημειώθηκε τον Οκτώβριο».

Βίντεο από το περιστατικό αυτό της 16ης Οκτωβρίου έδειχναν άτομα να βγαίνουν από το προξενείο για να καταστρέψουν τα πανό των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας που διαμαρτύρονταν. Βίαιες συμπλοκές ακολούθησαν, και στις εικόνες, φαίνεται ένας διαδηλωτής στο έδαφος, να ξυλοκοπείται μέσα στον χώρο της διπλωματικής αποστολής αφότου εμφανώς τον είχαν σύρει εκεί με βία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock