Βουλή: Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής – Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

«Είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε όλα αλλά δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό περί ιδεοληπτικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, εισάγει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων και τη δυνατότητα έκτισης της ποινής στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης.

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι η ασφάλεια, και για τους κρατούμενους και για τους υπαλλήλους που δοκιμάζονται καθημερινά, το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων τους και το ζήτημα της επανένταξής τους στην κοινωνία», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επικαλέστηκε τα στοιχεία για τις αποδράσεις από τις αγροτικές φυλακές.

«Από το 2015 μέχρι το 2019, υπήρξαν 24 αποδράσεις μόνο από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Συνολικά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έγιναν 200 αποδράσεις από φυλακές. Το ζήτημα των αποδράσεων, ιδιαίτερα από τις αγροτικές φυλακές, είναι κρίσιμο. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θα πηγαίνουν και ποιοι θα υπηρετούν εκεί ώστε το σωφρονιστικό σύστημα να λειτουργεί με ασφάλεια, με προστασία των δικαιωμάτων, με τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος εργαζόμενος στις αγροτικές φυλακές», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση