Βουλή: Απορρίφθηκε η κατάργηση περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων


Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 επέμειναν στην αρνητική τους θέση παρά την έκκληση Βορίδη με συνέπεια να μην συγκεντρωθεί η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 200 βουλευτών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές από τη ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, κατά ψήφισαν 23 βουλευτές από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στέρησε από τους απόδημους την προσπάθεια να διευκολυνθούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντας θλιβερό αυτό που συμβαίνει με ευθύνη της Αριστεράς. «κατανοητή η προσπάθεια υποτίμησης της προσπάθειάς μας από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευση. Όταν δεν έχεις επιχειρήματα το μόνο που μένει είναι να υποτιμάς την αξίας της συζήτησης. Για να το κλείσω εδώ σας λέω ότι το αν κάτι είναι επικοινωνιακό ή έχει ταπεινά κίνητρα δεν αλλάζει το πολιτικό δίλημμα που θέτει μια νομική ενέργεια του κοινοβουλίου. Η συζήτηση όπως ξεκινά και όπως διεξήχθη έχει ένα βασικό ερώτημα: η Αριστερά για μια ακόμα φορά θα εμποδίσει τους απόδημους Έλληνες από το δικαίωμα να ψηφίσουν; Γιατί δεν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση